Help, hoe kom ik in een feeststemming?

Voor sommige mensen is het de beste tijd van het jaar. Andere mensen worstelen zich door de decemberdagen. Ze worden niet blij van opgelegde vrolijkheid. Driedubbele drukte. Of juist eenzaamheid en een knagend gevoel van gemis. Hoe kom je dan toch nog een beetje in een feeststemming?

STEMMING EN HUMEUR

Stemming en humeur zijn vrijwel synoniem. Een stemming is echter vluchtiger dan humeur. Een stemming kan vlug omslaan, terwijl een goed of slecht humeur vaak met karakter wordt geassocieerd. Een slecht humeur is een ramp voor collega’s en familieleden. Zij lijden onder geklaag, woede-uitbarstingen en passief agressief gedrag. Af en toe is zo’n persoon misschien in een goede stemming, maar de basishouding is het slechte humeur. Niet zo leuk als je met zo iemand onder de kerstboom zit.

DIT IS WAT JE NODIG HEBT

Mensen met een opgeruimd karakter laten zich niet makkelijk van de wijs brengen. Kerst en oud-en-nieuw zijn voor hen één groot feest met af en toe misschien een klein probleempje. Maar zelfs zij hebben af en toe energie nodig om opgewekt te blijven.

Wanneer je zorgelijker bent, zie je beren op je pad waar ze misschien helemaal niet zijn. Als je aan de feestdagen denkt, maak je je meteen druk om nieuwe kleren voor de kinderen, die vervelende oom, het verplichte schooldiner, de kerstborrel, de verplichte cadeaus, dat je het hele huis moet schoonmaken, etc. etc.

JE STEMMING VERBETEREN

Verbeter je humeur door je basishouding te verbeteren. Je lost geen enkel probleem op door je slecht te voelen. Van een positief besluit om je beter te voelen, heb je ook na de feestdagen nog profijt. Zo doe je dat:

POSITIEF DENKEN

Positief denken betekent niet dat je negatieve gebeurtenissen moet negeren. Die horen ook bij het leven. Positief denken betekent dat je gedachten je helpen in plaats van je tegenwerken. Wanneer je elke dag een lijstje maakt met minstens drie dingen waar je dankbaar voor bent, train je je geest om steeds positievere gedachten te produceren.

Zie je erg op tegen de welbekende familie diners en verplichtingen? Probeer al je negatieve gedachtes opzij te zetten en stap juist vrolijk en positief naar binnen. Negeer rare opmerkingen waar je je anders zo aan ergert en reageer er niet op. Je zal zien dat andere onderwerpen al snel de revue passeren en de avond zou nog best eens kunnen meevallen!

EEN GEZONDE OMGEVING

Een gezonde omgeving geeft je positieve energie. Maak verbinding met een stukje natuur in je omgeving. Een stevige wandeling in het bos of  lekker uitwaaien op het strand bijvoorbeeld.

Zorg voor genoeg licht in deze donkere dagen. Ga zoveel mogelijk naar buiten of koop een daglichtlamp. Gebruik deze als wekker of om overdag zelf op te laden.

ZORG VOOR JE LICHAAM

Je lichaam wil bewegen. Daar is het voor gemaakt. Loop een rondje, rijd een stukje op de fiets of ga lekker dansen bij de kerstborrel. En eet en of drink je teveel met Kerst? Wie niet? Het hoort erbij. Vergeef jezelf hiervoor.

Om in de juiste stemming te komen heb je rust en zelfvertrouwen nodig. Voor extra focus, energie en rust zijn er supplementen met L-theanine, het werkzame stofje uit matcha. Dit helpt je om de feestdagen met een goed humeur door te komen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Onze natuurlijke stemmingsverbeteraars op basis van planten, kruiden, vitamines en mineralen. en zijn veilig en makkelijk in te nemen.  Je voelt je er lekker en heerlijk ontspannen door.  Ideaal om toch in de feeststemming te komen en de kerstdagen door te komen.


Nieuwere post