Waarom is Bergamot zo goed voor je?

Hèhè, even een kopje thee. In tijden van crisis helpt het vrijwel meteen om eventjes pauze te nemen met een kopje thee en daar met volle teugen van te genieten. Er is een grote kans dat dit een kopje Earl Grey is: een zwarte thee die gearomatiseerd is met bergamot.

Bergamot – een citrusvrucht met geschiedenis

Toen de Griekse goden een schoonheidswedstrijd organiseerden onder de godinnen, zochten ze naar een onafhankelijk persoon om de wedstrijd te jureren. Deze grote eer ging naar de sterveling Paris. Hij kreeg een gouden appel om aan de godin van zijn keuze te overhandigen. De gouden appel is een geneeskrachtige vrucht uit de oudheid; een vrucht die gezondheid en zelfs onsterfelijkheid garandeerde.

De meningen over deze gouden appel lopen uiteen. Volgens sommigen gaat het om een citroen, terwijl anderen zeker weten dat het om de bergamotvrucht gaat. Deze vrucht is een kruising tussen een limoen en een zure sinaasappel, die in kleur varieert van appelgroen naar goudgeel. De bergamotvrucht is ronder dan de citroen – de rijpe vrucht lijkt hierdoor meer op een 'gouden appel' dan de citroen.

Bergamotolie voor schoonheid en gezondheid

Bergamotolie wordt gewonnen uit de groene, bobbelige schil van de onrijpe vrucht. De olie heeft veel aromatische en geneeskrachtige eigenschappen en wordt daarom vaak gebruikt als geurstof in de parfumindustrie, maar ook als etherische olie en als natuurlijk ingrediënt bij supplementen. De heilzame eigenschappen van bergamot zijn onder meer:

  • antiseptisch
  • desinfecterend
  • aromatisch
  • stressverlagend
  • fris
  • stimulerend
  • antioxiderend

 De frisse geur stimuleert de longen, waardoor deze als het ware meer open gaan staan voor de opname van zuurstof. Dit maakt dat bergamot een perfect ingrediënt is voor een supplement om de conditie te verbeteren, maar ook om na een prestatie sneller weer te herstellen. Wij bevelen hiervoor Bergamet Sport aan. Een ander supplement dat helpt met prestatie en uithoudingsvermogen, Bergamet Bergamale, wordt speciaal voor de man gemaakt en heeft ook een aantal libido verhogende eigenschappen.

BergaMet Pro+ werkt cholesterol verlagend en Bergamot BPF vermindert de vetopname uit voedsel en levert het lichaam een hoog gehalte aan antioxidanten die u beschermen tegen schadelijke vrije radicalen en vermindert tevens de afzet van vetachtige stoffen in de bloedvaten.

Schoonheidswedstrijden? Een heel slecht idee.

Paris gaf de gouden appel uiteindelijk aan Aphrodite, de godin van de kunst, schoonheid en liefde. Deze beslissing luidde de Trojaanse oorlog in, die tien jaar duurde en vele slachtoffers telde. Hieruit kunnen we concluderen dat schoonheidswedstrijden leiden tot oorlog en verderf – er zijn winnaars, maar nog veel meer verliezers.

Voor de gouden appel hoeven we gelukkig geen schoonheidswedstrijd te winnen. De Vitamineman heeft verschillende producten in huis met bestanddelen van deze winnende vrucht. Dit zijn allemaal natuurlijke supplementen met een hoog gehalte aan biologische ingrediënten zoals, in dit geval, natuurlijke bergamotolie. Vraag om informatie of bestel meteen via de website.

Blijf gezond!


Oudere post Nieuwere post