Blog

Johan van Dijk
Alles over antioxidanten

Alles over antioxidanten

Bijna iedereen heeft wel eens gehoord van antioxidanten. Antioxidanten komen voor in bepaalde vitamines en mineralen. Ze verhinderen schade op celniveau door de vrije radicalen op te ruimen die ontstaan bij de oxidatieprocessen in het lichaam, of zelfs door de oxidatieprocessen helemaal te verhinderen. Om te begrijpen wat antioxidanten precies doen, moeten we dus eerst begrijpen wat oxidatie is. ZUURSTOF EN OXIDATIE De meeste levende organismen op onze planeet hebben zuurstof nodig om te kunnen overleven. De mens ademt zuurstof in via de luchtpijp naar de longen. Een vis filtert zuurstof uit het water via zijn kieuwen. Alle processen waarbij...

Weiterlesen →


Johan van Dijk
Tips tegen vermoeidheid

Tips tegen vermoeidheid

Iedereen wil graag fit en gezond zijn. Als je fit bent, dan bruis je van de energie. Je kunt alles doen wat je moet doen en je houdt meer dan genoeg energie over voor alles wat je verder nog wilt doen. Hoe komt het dat dit scenario voor de meeste Nederlanders een wensdroom blijft? Waar komen onze vermoeidheidsklachten vandaan en wat kunnen we eraan doen?

Weiterlesen →


Johan van Dijk
Tips voor soepele gewrichten

Tips voor soepele gewrichten

Soepele spieren en gewrichten zijn een zegen voor je gezondheid. Weg dus met alle pijntjes en stroeve bewegingen! De volgende tips voor soepele gewrichten helpen om je te bewegen met de gratie van een tijger(in).

Weiterlesen →


Johan van Dijk
Waarom is Omega-3 zo goed voor je?

Waarom is Omega-3 zo goed voor je?

Het menselijk lichaam kan veel stoffen die het nodig heeft zelf aanmaken via basisstoffen en de stofwisselingsprocessen. Zo maken we bijvoorbeeld vitamine D aan via het zonlicht en vitamine K via onze darmflora. Omega 3 is een stof die het lichaam helaas niet zelf aan kan maken. Daarom is het noodzakelijk om voedingsmiddelen of supplementen in te nemen waar Omega 3 in zit.  Alleen zo krijgen we deze essentiële vetzuren binnen.

Weiterlesen →

Neueste Artikel